Wednesday 8 July 2009

Michael Jackson 3D


Ο Jackson ετοίμαζε φαντασμαγορικό 3D οπτικό υλικό για τις συναυλίες

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το θάνατό του, ο Michael Jackson είχε τελειώσει τα γυρίσματα ενός πολύπλοκου οπτικού θεάματος με τίτλο «The Dome Project». Το υλικό προοριζόταν να προβληθεί σε γιγαντοοθόνη στη σκηνή των επερχόμενων συναυλιών του στο Λονδίνο και αποτελείται από τρισδιάστατες εικόνες και πλάνα που θα συνόδευαν την ερμηνεία του στις συναυλίες.

«Ήταν μια πρωτοποριακή δουλειά», δήλωσε ο Vince Pace, η εταιρεία του οποίου ήταν υπεύθυνη για τις ειδικές κάμερες που κινηματογραφούν σε ένα νέο τρισδιάστατο σύστημα που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με το σκηνοθέτη James Cameron.

Δύο άτομα που ενεπλάκησαν στο project, αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους λόγω εμπιστευτικών συμβολαίων που έχουν υπογράψει, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του project στο Associated Press. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η προετοιμασία κράτησε πέντε εβδομάδες και τα γυρίσματα έγιναν μεταξύ 1-9 Ιουνίου στα Culver Studios, εκεί όπου πριν από 70 χρόνια είχε κινηματογραφηθεί η υπερπαραγωγή «Όσα Παίρνει Ο Άνεμος».

Τέσσερα γιγαντιαία σκηνικά είχαν κατασκευαστεί, θυμίζοντας παλιότερες δουλειές του Jackson και ειδικά το βιντεοκλίπ του «Thriller» από το 1983: ένα νεκροταφείο, ένα γιγάντιο ομοίωμα του Michael Jackson ως λυκανθρώπου, μια πυκνή ζούγκλα και μία οικοδομή, στις σκαλωσιές της οποίας θα προβάλλονταν διάφορα άλλες εικόνες. «Με την τρισδιάστατη τεχνολογία, το κοινό θα είχε την εντύπωση ότι θα ξαναζούσε την εμπειρία του «Thriller», σα να βρισκόταν εκεί», συμπλήρωσε ο Pace.

Ο Βασιλιάς της Ποπ βρισκόταν στα πλατώ τις περισσότερες ημέρες και τα μαραθώνια γυρίσματα κρατούσαν συχνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήταν πολύ αδυνατισμένος και ωχρός, και συνοδευόταν από πλήθος σωματοφυλάκων και σεκιουριτάδων. Είχε ανάλαφρο βήμα, αν και κάποια στιγμή χρειάστηκε βοήθεια για να κατέβει μια σκάλα. Παρ’ όλα αυτά, άφησε θερμές αναμνήσεις στα μέλη του συνεργείου, στα οποία συστήθηκε προσωπικά και τα χαιρετούσε όποτε βρισκόταν εκεί.

Το «Dome Project» βρισκόταν στη φάση του μοντάζ και της ψηφιακής επεξεργασίας όταν πέθανε ο Jackson. Υπολογιζόταν να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα, αλλά τώρα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η τύχη του.

No comments: